Yamaha Star Stryker banner

1 - 20 of 259 Posts

·
Registered
Joined
·
119 Posts
Discussion Starter #1
Hi everyone. I picked up a 2003 R1 tail light . I started to install it today and nothing was working I unplugged the tail light and then the signal lights started working. I plugged it back in and nothing. Anybody else run into that issue. If so how might I fix it. Thinking I might have gotten a pooched taillight. Hope not so any help would be greatly appreciated. Thanks

Donto
 

·
Registered
Joined
·
2,531 Posts
I used a 12v supply and 2 pins to test when I got mine. Might not hurt to try that also. Maybe it's the ground disconnected. Or isolate where the problem is.??????
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Make sure the wires in the taillight plug match the wires in the bike plug. In other words, running light to running light, brake to brake, etc. The one I got, I had to move the wires around to match the bikes.
 

·
Registered
Joined
·
3,028 Posts
Well I had problems with mine. I switched the R1 cover for the stock cover and it worked and looked great. Then it went haywire on me....apparently I didn't seal the cover well enough and moisture got inside. I sealed it up thoroughly with rtv gasket silicone so I don't know why it did that. I tried taking it back apart and trying again, but the light is still not working quite right.

Decided against buying another R1 and going to buy the Kawasaki light instead. That way I won't have to take the light apart.
 

·
Registered
Joined
·
119 Posts
Discussion Starter #8
Oh that sucks. Well if my taillight is pooched. I think i'll end up going that way as well.
 

·
Registered
Joined
·
3,028 Posts
If you're not taking the cover off, I don't think you will have that prob. If you swap the covers like I did, just be careful to seal it good. I thought I did, but it still condensated inside.
 

·
Registered
Joined
·
119 Posts
Discussion Starter #10
Thanks again for the help. It was the wiring it didn't match up. I asssumed that because the plug was the same so was the wiring. I should know better than that
 

·
Registered
Joined
·
860 Posts
SmokenJOE said:
I used a 12v supply and 2 pins to test when I got mine. Might not hurt to try that also. Maybe it's the ground disconnected. Or isolate where the problem is.??????
SmokenJoe... didn't you use a Kawasaki tail light?
 

·
Registered
Joined
·
2,531 Posts
SFCMcGan said:
SmokenJOE said:
I used a 12v supply and 2 pins to test when I got mine. Might not hurt to try that also. Maybe it's the ground disconnected. Or isolate where the problem is.??????
SmokenJoe... didn't you use a Kawasaki tail light?
Haven't used any one yet. Bike is still st Riivco.
 

·
Registered
Joined
·
1,004 Posts
Are you guys doing a direct swap or are you dissecting the new one and removing the LED board then installing into the factory housing?
 

·
Registered
Joined
·
2,531 Posts
Natedog said:
Are you guys doing a direct swap or are you dissecting the new one and removing the LED board then installing into the factory housing?
I did a direct swap. Kinda like the different shape and style.
 

·
Registered
Joined
·
111 Posts
If you are going to mount it using the existing hardware then the R1 lens looks fine. If you are going to mount it the way clar and others have done then I would recommend swapping the lens.

 

·
Registered
Joined
·
1,004 Posts
Thanks guys!
1 more question...

Bane - I see you got the version that has 8-12 red AND 8-12 amber per side. Do you find that the amber gets washed out buy the red? Or does the red shut off on a particular side when the amber activates?

The other version has 10 dual dye LEDs per side that emmit both red AND amber. I think this would be better.

Its hard to tell from the pics and videos they post which version is brighter.
 

·
Registered
Joined
·
111 Posts
Natedog said:
Thanks guys!
1 more question...

Bane - I see you got the version that has 8-12 red AND 8-12 amber per side. Do you find that the amber gets washed out buy the red? Or does the red shut off on a particular side when the amber activates?

The other version has 10 dual dye LEDs per side that emmit both red AND amber. I think this would be better.

Its hard to tell from the pics and videos they post which version is brighter.
It does not wash out it alternates when activated.
 
1 - 20 of 259 Posts
Top